Koningsdag….Verbindingsdag

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Nelson Mandela gebruikte dit Afrikaanse spreekwoord regelmatig. En gelijk had hij. Door samen te werken kun je grote resultaten boeken.

Dat merken wij bij de Oranjevereniging ieder jaar weer. Alleen met de hulp van de vele vrijwilligers, verenigingen, instanties en natuurlijk bezoekers kan Koningsdag zo’n prachtige feestdag worden zoals wij die al jaren kennen. Blader deze nieuwe  – en wederom dikkere –  Oranjekrant maar eens door en u zult zien wie er allemaal meewerken aan deze editie van Koningsdag: brandweer, gymnastiek vereniging, korfbal, judo, tennis, scouting, muziek vereniging, sportschool, scholen, zwembad, plattelandsjongeren, lokale ondernemers… teveel om op te noemen. Iedereen zet zich in om van Koningsdag een onvergetelijke dag te maken.

Het is de dag van samenwerking en verbinding. Dat het Koningshuis ons verbindt, merkte ik begin dit jaar, toen ik als een van de vele genodigden tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Amsterdam koning Willem Alexander en koningin Máxima een gelukkig en gezond nieuwjaar mocht wensen. Als ik er nu weer aan denk, krijg ik er kippenvel van. Het was een bijzonder moment. Honderden genodigden, vertegenwoordigers uit de hele Nederlandse samenleving.  En al zijn de verschillen onderling soms groot, op dat moment zijn we allemaal Nederlanders.

Koningsdag in Zuidland wordt wederom een feest voor jong en oud. De Oranjevereniging zet dit jaar onze jeugd in het zonnetje. Op het Jeugdplein is er onder andere een Panna Football Knock-Out Toernooi, waarbij  je jouw voetbalkunsten kan laten zien. Voor de fi etsers onder jullie is er een  fietsrollerbaan, waarbij je kunt fietsen tegen de klok. Ben je meer van de spelcomputer? Dan is er voor jou een Fortnite Toernooi, waarbij tien gamers tegelijkertijd tegen elkaar kunnen spelen.

Ik hoop jullie 27 april weer allemaal te zien op het dorp; doe mee en geniet. Laten we van de 52e verjaardag van koning Willem- Alexander een groot, mooi en gezellig feest maken. Samen.

Adriaan van der Pols
Voorzitter Oranjevereniging Zuidland