Amalia’s winter-lampion-optocht in Zuidland
Op zaterdag 10 december a.s. organiseert Oranjevereniging Zuidland een winterlampion-optocht ter ere van de 19e verjaardag van prinses Amalia.

De eerste editie hiervan vond plaats in 2019 en moest de afgelopen jaren helaas geannuleerd worden in verband met corona. Maar nu keert de lampionoptocht terug, en hoe!

Om 18:15 uur verzamelen alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s op de Breedstraat in Zuidland. De plaatselijke middenstand zorgt voor lekkere warme chocolademelk en glühwein en prinses Elsa is er om de kinderen te vermaken.

Om 18:30 uur start de optocht onder leiding van de Rijnmondband Schiedam. De route is als volgt: Breedstraat, Kerkstraat, Ring, Dorpsstraat, Willemstraat, Wilhelminastraat, Emmastraat, Julianastraat, Verlorenkost, Raadhuisstraat, waarna er weer geëindigd wordt op de Breedstraat.

Alle kinderen mogen verkleed in het winterthema naar de optocht komen. Na afloop vindt er een prijsuitreiking plaats, waarbij de 3 mooiste winterkoningen- en koninginnen worden uitgekozen! Ook is er na afloop nog gelegenheid voor een warme drank met wat lekkers.

Alle verdere informatie is terug te vinden in de folder van de Oranjevereniging, die door heel Zuidland wordt verspreid. Ook op Facebook, Instagram en de site www.ovzuidland.nl vindt u alle informatie.